Search Posts

svampe-poresvampearter


Poresvampearter

Gran-Tjæreporesvamp

Ischnoderma benzoinum (Wahlenb.) P. Karst.
Billedet her viser en ung svamp. Senere bliver den mere brun og uden den meget lyse rand. Man ser ikke på billedet, at svampen har tendens til at vokse ned langs træet ved grunden af frugtlegemet. Det ses her hvor man også ser dråber, som kan dannes. Jeg finder undertiden de gamle frugtlegemer ved foden af døde graner, og de er tynde i randen, og absolut uden dråber. Et sådant ældre frugtlegeme ses her. Her ses også, at hatranden er tynd. Den er desuden bølgende op og ned. Bemærk på billedet, at porelaget er brunligt. Nogle billeder på internettet viser et hvidt porelag, men det er gulbrunt, og bliver efter nogen tid mørkere brunt ved berøring. Andre billederher.

Hjemmesiden for Foreningen til Svampekundskabens Fremme

Gå til hjemmesiden for BioNyt – Videnskabens Verden

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply