Search Posts

svampe-amatoxiner-arter

En foreløbig liste over svampearter med amatoxiner er denne:

Amanita bisporigera
Amanita decipiens
Amanita hygroscopica
Amanita ocreata
Amanita phalloides
Amanita suballiacea
Amanita tenuifolia
Amanita verna
Amanita virosa

Tilstedeværelsen af amatoxin i 23 Lepiota-arter er blevet påvist med tyndtlagskromatografi.

En af de hyppigt anvendte metoder til påvisning af amatoxin-­forgiftning i dag er en metode, der kaldes "omvendt-fase højtydende væskekromatografi", der giver præcis og specifik påvisning af toxin-indholdet i blod, urin og forskellige organer.

Med ny analyseteknik (væskekromatografi koblet til UV-absorbans og massespektrometri) fandt man i 2014 følgende giftstoffer i alle prøver af Brunrød parasolhat (Lepiota brunneoincarnata): alfa-amanitin, beta-amanitin, amanin og amaninamid; arten indeholder formentlig også gamma-amanitin.

I 1990 diagnosticerede man fire tilfælde af amanitin-forgiftninger i Buenos Aires (Argentina) efter indtagelse af Lepiota [Flammer kilde 76].

Galerina badipes

Galerina beinrothii

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply