Search Posts

sprog-indlæring


Småbørn der udsættes for et sprog i tidlig alder under 5-måneders alderen kan senere have lettere ved at lære sproget, selv om det ikke er trænet i mellemtiden

I hvor ung en alder skal man have hørt et sprog for stadig at have en fordel, når man genlærer det som voksen?

Tidligere studier har vist, at børn begynder at registrere et sprogs lyde i en alder af 6 måneder, men i et nyt studie fandt man, at koreanske børn, der var blevet adopteret, da de kun var 3-5 måneder gamle, stadig havde en fordel, da de senere skulle lære koreansk, i forhold til etniske hollændere. Deres sprogevner blev vurderet ud fra udtalen af lyde, der var specifikke for det koreanske sprog. Optagelserne af deres lydudtale blev vurderet af voksne koreansk-talende personer. Dette viser, at indlæringen af et sprogs lyde starter længe før, man tidligere har antaget.

Forskeren, der ledte undersøgelsen, havde to yngre søstre, der var blevet adopteret af hollændere, og som ikke havde talt eller hørt koreansk sprog i deres nye hjemland, og forskeren fandt på at undersøge, hvad der efterfølgende kunne være sket med deres koreanske sprogkendskab, og om det var blevet helt og alderes væk. Noget var altså ikke helt væk.

http://www.livescience.com/57718-infants-language-exposure-impacts-learning.html

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply