Search Posts

menneskets-genom


Hvor mange gener har et menneske? external image mellemrum.gifKromosom og DNA-sekvensKromosom og DNA-sekvens

Mennesket har 20.000-25.000 gener Antallet af gener blev tidligere skønnet at være 100.000, og senere nedsattes dette tal til 35.000, men er nu yderligere nedsat til 20-25.000, et overraskende lavt antal.

Hvornår blev dette antal fastlagt?

Et samarbejde mellem 2800 forskere publicerede en videnskabelig beskrivelse af det færdige humangenom den 21. oktober 2004 i Nature.

Hvor lang tid tog kortlægningen af menneskets genom?

Det tog 13 år.

Hvor præcis er kortlægningen af menneskets genom?

Kortlægningen betegnes som langt bedre end man i sin tid turde håbe på. Sekvenspræcisionen er 99,999%. Man manglede i oktober 2004 kun at fylde 341 huller, hvilket vil kræve teknik, som man ikke har udviklet i dag. I 2000 var der 100.000 huller at udfylde.

Internetkilder:

**3506**

(Hvis en kilde ikke findes: Spørg her)

Denne side er et supplement til BioNyt nr.128.
Du kan tegne abonnement på BioNyt: Videnskabens verden **her!** eller gå til BioNyt's Internetside **her!**

Forsiden af BioNyt nr. 128Forsiden af BioNyt nr. 128

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply