Search Posts

marchforscience

Når der kommer rent vand kommer ud af vandhanen i køkkenet, eller når man ser en vejrudsigt på TV eller bruger et nyt smartphone-spil ser børnene i alle disse situationer resultater af videnskaben og begivenheden March for videnskab " giver derfor mulighed for, at forældre og andre voksne får lejlighed til at tale med børnene om vigtigheden af videnskab.

Forældre kan fortælle deres børn, at denne march for videnskaben sker for at vise, at "videnskaben er for alle – det er virkelig så simpelt," som det er formuleret af David Evans, der er administrerende direktør for National Science Teachers Association, som er en af de mere end 300 organisationer, der har samarbejdet for at organisere begivenheden.

Hovedmarchen foregår i Washington, DC, lørdag (22 April), og satellit-marcher afholdes i mere end 500 andre byer verden over, bl.a. i København (kl. 13 med udgangspunkt i Niels Bohr Instituttet) og i Århus (kl. 14, se link https://blog.bionyt.dk//march-for-science).

Hvis et barn spørger, hvorfor går folk i optog for videnskaben , kan en voksen forklare, at organisationer, der støtter videnskaben, er bekymrede over offentlighedens forståelse af videnskab, siger David Evans.

"Der er mange vigtige spørgsmål , som samfundet står over for lige nu, og hvor videnskaben om disse vigtige spørgesmål kommer til at afhænge af folks beslutninger," sagde han. [ Hvem fremme videnskab ]

En central idé er at forklare børnene, at videnskaben udfolder sig i mange trin , siger han. Voksne kan forklare børn, at det betyder, at man starter med en bemærkning om denne verden, derefter stiller man spørgsmål om observationer og afprøvninger, der kan øge ens forståelse af emnet, så man kan se, om observationerne og afprøvningerne passer med det, som man mener og antager , sagde han.

"Alle har brug for at forstå, at videnskaben er en proces, som de kan deltage i", fordi det sker i forbindelse med samfundets beslutninger, siger han.

Emily Graslie fra The Field Museum i Chicago, siger, at selv små børn kan lære, at videnskaben er en måde at lære om verden på
.
"March-for-videnskaben er en mulighed for forskere og videnskabsentusiaster til at gøre deres tilstedeværelse kendt som borger i vores samfund," siger Emily Graslie.

Forskere har ikke altid gjort et godt stykke arbejde med at kommunikere om deres arbejde, og offentligheden kan derfor fejlagtigt tro, at forskerne arbejder isoleret fra omverdenen inde i deres laboratorier, sagde hun. Marchen skal være med til at ændre dette indtryk.

Marchen vil også vise børnene, at forskere er en forskelligartet gruppe, sagde Emily Graslie. "Børn tænker måske på en videnskabsmand som en skør fyr med skørt hår, men videnskaben er et mangfoldigt felt, et samarbejdende felt, og det er folk fra alle samfundslag, der bidrager til videnskaben."

Nogle kan føle, at de er langt fra videnskabens verden, men videnskab betyder blot at udtrykke nysgerrighed eller interesse for et spørgsmål, sagde hun. Så enhver, der bare ønsker at udvikle en bedre forståelse af videnskab , kan deltage i en march som et godt første skridt, sagde hun.

Mike Carapezza, en biomedicinsk ingeniør, der arbejder som videnskabelig medarbejder ved Columbia University i New York og på et naturfagsundervisningsprogram for børn, kaldet Hypothekids, siger, at voksne kan forklare børn, at marchen sker, fordi "folk, der forstår værdien af videnskab, forsøger at gøre det klart for alle, at vi ikke kan ignorere videnskabelige fakta." [ 25 Videnskabelige Tips til Raising Happy Kids ]

Det er en god idé at tage børnene med til marchen, fordi børnene vil se, hvor mange mennesker, der mener, at videnskab er vigtig, siger Mike Carapezza. Børn kan drage fordel af at "se, hvor mange mennesker, der har tillid til videnskab og som mener at videnskab har værdi, når forskerne forsøger at finde svar, og ikke blot lader sig skubbe af en ideologi," sagde han.

Voksne kan forklare børn, at videnskaben er "en systematisk måde at forstå verden på ," sagde han. "Det er en metode til at stille spørgsmål og besvare dem så godt som du kan," men stadig erkende, at disse svar ikke altid er helt korrekte, siger han.

"Usikkerheden er bygget ind i videnskaben," sagde han. Og enhver, der føler, at de ikke ved meget om videnskab, kan alligevel være sikker på, at de vil føle sig hjemme på marchen. "Indrøm, at du ikke ved noget – det er faktisk præcis, hvad forskerne gør," sagde han. Forskere ser på spørgsmål, som de ikke har svar på, og forsøger at lære.

For børn "er det aldrig for tidligt at skabe interesse for naturvidenskab. I tider som disse er det vigtigt at holde dialoger åbne og fremme nysgerrigheden."

What to Tell Kids About the 'March for Science'Here are tips from experts on what to tell kids about this weekend's March for Science.

SE SIDEN OM MARCH-FOR-VIDENSKABEN

Leave a Reply