Search Posts

kviksølv-i-Grønlændere


KVIKSØLV I GRØNLÆNDERE

Befolkningen i Grønland har generelt højere mængde kviksølv i blodet end danskere. Specielt er der i de grønlandske fangerdistrikter fundet værdier, der er 20 gange større end gennemsnittet i Danmark. Spørgsmålet er, om de store koncentrationer skyldes papir- og celluloseindustriernes udledning af spildevand fra de store virksomheder i Canada, Alaska og Sovjetunionen. Man har planer om at måle kviksølvmængden i de otte 500 år gamle mumier, som for et par år siden blev fundet ved Uummannaq for at se, om der er sket en stigning i kviksølvforureningen. Politiken 8.feb. 1981 sek.1, s.9. (ref.fra tidsskriftet Forskning i Grønland).

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 4

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply