Search Posts

jagt-fredede-fugle


JAGT PÅ FREDEDE FUGLE

Ved retten i Skagen er 3 mand blevet dømt for at have skudt et par hundrede fredede fugle. Fuglene blev fundet i efteråret 1978 under en ransagning. Den ene af de 3 mænd er konservator. I samlingen var der alt fra småfugle til kongeørn, kejserørn og 2 grønlandske jagtfalke, der vurderes til adskillige tusinde kr. Den strengeste straf gik til en 32-årig konservator fra Skagen, som fik en bøde på 10.000 kr, samt konfiskeret 17 fugle, deriblandt en kongeørn. Han blev desuden fradømt retten til at konservere. En 26årig mand fik en bøde på 3000 kr. plus 5 dagbøder å 200 kr og en 30-årig mand fik en bøde på 1000 kr. De dømte skal desuden betale 39.500 kr i sagsomkostninger. Sagen var af anklagemyndigheden lagt op som en af de største overtrædelser af dansk jagtlov, og det ventes derfor, at den senere vil blive prøvet ved Venstre Landsret. Berl.Tid. 6.jan. 1981 Sekt.l, s.1. og Jyll.P. 24.jan.1981.s.15

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 2

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply