Search Posts

Bakterie-Bakterien-Chlamydia-pneumoniae-Alzheimer

Bakterien Chlamydia pneumoniae kunne findes i 17 ud af 19 Alzheimerpatienter, men kun i de hjerneområder, som var påvirket af sygdommen. I sig selv er det interessant, at bakterien overhovedet kan dyrkes fra hjernevæv. Men opdagelsen kunne jo også tyde på, at bakterien var årsag til sygdommen hos ældre mennesker, skriver forskerne. (Medical Microbiology and Immunology, August 1998, Alan Hudson m.fl.). Bakterien er beslægtet med den Chlamydia trachomatis, som kan overføres seksuelt. Selv smitter Chlamydia pneumoniae ikke på denne måde. Bakterien behøver ikke altid at give lungeinfektioner, som navnet ellers antyder. http://www.pslgroup.com/dg/9fa16.htm (Doctors Guide).

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply