Search Posts

Arktisk-råd

Verdens 8 arktiske nationer har indgået en aftale i Ottowa om at etablere et Arktisk Råd (Arctic Council). Der findes en aftale for Antarktis, The Antarctic Treaty, men med den forskel, at mens der i den antarktiske aftale er fastsat miljøkrav, vil det arktiske råd kun være et forum for diskussioner og udveksling af information, men ikke forpligtende på miljøområdet. Det arktiske råd består af USA, Canada, Rusland, Danmark (incl. Grønland), Norge, Sverige, Finland, Island samt observatører for 3 organisationer, der repræsenterer de oprindelige inuit-folk. New Scientist 28/9-1996 s.13.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply