Search Posts

Antarktis-tykkelse

Isen over det vestlige Antarktis bliver måske tykkere og tykkere. Hvis dette er tilfældet, er det modsat hvad man hidtil har troet. Dette er nemlig den modsatte tendens i forhold til det scenarie, som man har opstillet i forbindelse med den globale opvarmning. Grænsen, hvor isen er frosset til klippeundergrunden, og hvor isen flyder i havet, har bevæget sig indad mod land hvert år i Antarktis. Det har skabt frygt for, at den is, som ikke er fæstnet til klippeundergrunden, kunne brække løs, drive væk og smelte. Isen over det vestlige Antarktis er blevet tyndere over de seneste tusind år, men nye undersøgelser tyder på, at denne tendens nu er modsat, så isen nu vokser i tykkelse. Science 18.jan.2002 Science 18.jan.2002.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply