Search Posts

Alzheimer-kædes-sammen-med-fed-og-sukkerholdig-kost

              • Kilde til artiklen:# 29

Alzheimer kædes sammen med fed, sukkerholdig kost

En amerikansk forsker har med dyreforsøg fundet , at det gen, der påvirker proteinet amyloid – som forbindes med Alzheimer – også påvirker insulinproduktionen. En anden amerikansk forsker har for nylig påvist, at rotter får demens, når insulin-hormonets vej til hjernens nerveceller afbrydes, hvilket også betyder, at insulin spiller ind på udviklingen af Alzheimers demens. Der spekuleres nu i, om Alzheimer ligefrem kan være en form for sukkersyge, der rammer hjernen, ved at overdrevent indtag af usundt fedt og sukker fører til overvægt, som kan udløse diabetes type 2, som kan sætte genetiske mekanismer i gang, der starter Alzheimer.

Politiken 9. sep. 2012 I s.9. Artikel af Morten Garly Andersen, videnskabsredaktør ved Politiken. Omtaler.: Prof. Chris Lil ved City College i New York (amyloid-forsøget). Suzanne de la Monte (rotteforsøget) i artikel i New Scientist. Demenssygdommene er den femte mest udbredte dødsårsag blandt danskere.Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply