Search Posts

Alzheimer-behandling

Reminyl (Galantamine) er blevet godkendt i Sverige til behandling af Alzheimers sygdom som første land i Europa. Derefter skal produktet gennem den fælles EU-godkendelsesprocedure. Lægemidlet skal produceres af Janssen-Cilag og af Shire Pharmaceuticals Group (England/Irland). I USA skal det belgiske firma Janssen Pharmaceutica stå for salget. Stoffet er en acetylcholinesterase ligesom Aricept og Exelon. Det har derudover en anden virkning, idet det indvirker på nicotin-receptorer i hjernen. Påvirkning af disse receptorer menes at forøge frigivelsen af acetylcholin. (http://www.pslgroup.com/dg/18a756.htm; Doctors guide, 3/3-2000). " http://www.pslgroup.com/dg/18a756.htm (Doctors guide)
::

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply