Search Posts

Alzheimer-APP-proteinspaltning

Ny forskning har vist at APP-proteinet, som efter spaltning danner amyloidpeptidet i Alzheimerhjernen, er receptor for motorproteinet kinesin-1 i membrantransportblærer i nerveaxoner hos mus. Disse transportvesikler bærer BACE-1 enzymet og presenilin-proteiner, som mistænkes for at spalte APP-proteinet på den uheldige måde. Opdagelsen tyder på at ophobningen af amyloid skader nervecellerne. Science 1.feb.2002 Science 1.feb.2002.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply