Search Posts

Alaska-miljø


ALASKA

Efter en bitter kamp om Alaska's miljø har U . S. A.'s House og Senat nu vedtaget en lov som udlægger 42 millioner hektar af Alaska som naturpark, vildtreservat eller "national conservation" område. Men på 19, 3 milt. hektar af dette område er olie- og mineraludvinding samt træfældning tilladt i et vist omfang. Loven er et kompromis mellem de forskellige synspunkter. Der er usikkerhed om, hvorvidt loven får lang levetid – bl.a. på baggrund af skiftet i præsidentembedet. New Scientist 27. nov.80.

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 1

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply