Search Posts

AIDS-vaccine-findes-stadig-ikke

En fungerende AIDS-vaccine findes stadig ikke. Mange forskere mener, at en sådan vaccine skal være multifunktionel for at virke. Den skal f.eks. både forbedre de antistofbaserede og det cellebaserede immunforsvar. I 1980'erne udviklede man vacciner, bl.a. på grundlag af et overfladeprotein, gp120, på viruskappen. Et firma, VaxGen, gik videre med et 5-årigt klinisk forsøgsprogram af vaccinen Aidsvax blandt 5500 narkomaner og højrisiko-homoseksuelle på baggrund af positive dyreforsøg. Generelt troede HIV-forskere ikke på vaccinen, fordi HIV-virus varierer så meget, at vaccinens angreb på de enkelte gp120-enheder ikke var overbevisende, og konklusionen på forsøgene, som blev offentliggjort for nylig, viste da også skuffende resultater. New Scientist 8.marts 2003 s.7. New Scientist 8.marts 2003 s.7.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply