Search Posts

AIDS-eksperimentel

En eksperimentel AIDS-vaccine er i stand til at kontrollere HIV-infektionen i aber ifølge en ny rapport i Nature. I samme nummer af bladet påpeges det imidlertid, at virusset måske vil kunne undslippe vaccinen ved at mutere. Vacciner er nemlig ikke i stand til at fremkalde antistoffer mod en bred gruppe af virusstammer. Man forsøger derfor nu en ny teknik, hvor immunsystemets T-celler stimuleres til at angribe virusinficerede celler. Nature bd. 415 nr. 6869 17. jan. 2002.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply