Search Posts

Aggressivitet-unge

Unge opfatter i dag slagsmål som en naturlig måde at løse konflikter på. Det viser en undersøgelse, som Gallup har lavet for Voldssekretariatet under Justitsministeriet. Mange unge betragter det nærmest som uundgåeligt at komme i slagsmål, når de går i byen, og de er ikke klar over, at de kan ende med at blive tiltalt efter straffeloven, siger informationsmedarbejder Bodil Stenvig fra Voldssekretariatet. I undersøgelsen blev 31 unge mellem 15 og 20 år, der alle havde været involveret i slagsmål i skolen, interviewet. De unge siger, at de ikke når at tænke sig om, inden de slår. Slagsmål udløses typisk af jalousi, fuldskab og provokationer. Jo mindre man kender hinanden, jo oftere opstår vold. Politiken 13/1-1999 I s.6 (RB).

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply