Search Posts

Aggressivitet-Neanderthaleren

Man kender til 2 tilfælde af beviser på aggression hos neanderthaler. Den nyeste undersøgelse er fra et neanderthal-kranie, fundet i 1979 i Frankrig, der viser spor af et meget kraftigt slag lige over panden, hvilket næppe skyldes et fald, da ulykker har en tendens til at medføre slag på siden af hovedet, og ikke oven på hovedet. Formodentlig er denne neanderthaler blevet ramt af et skarpt våben, da han levede for 36000 år siden. <2397> .

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply