Search Posts

Aggressivitet-kvinder

Kvinden har ikke mindre aggressivitet end mænd, men vælger metoder, som ikke er så farlige. Baggrunden er, at kvinden har større fordel i at blive i live – evolutionært set. For manden gælder det om at sprede sine gener til så mange børn som muligt, altså høj kvantitet, mens det for kvinden gælder om at sikre høj kvalitet. Hun er jo også modsat manden sikker på, at hun leverer halvdelen af generne til hendes afkom. Manden kan aldrig vide, om den er hans egne eller en rivals gener, som kommer til udtryk i børnene. Igen skal dette ses i evolutionært lys. New Scientist 21/9-1996 New Scientist 21/9-1996 haves.

Et studie ved Aberdeens universitet har vist, at kvinder, som undertrykker deres følelser, ender op med at blive mere vrede. Undersøgelsen skulle vise virkningerne ved bevidst at undertrykke udtryk for vrede. Kvinder har større gavn af at lære at erstatte vrede med noget andet, end mænd har. De har derimod mindre gavn af at undertrykke vrede end mænd. 13-Jan-2002 http://www.eurekalert.org/pub_releases/2002-01/esr-wws010902.php.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply