Search Posts

Ægcellers-modning-i-fremmed-art-rotte-som-museæg

Ægcellers modning i fremmed art Rotte som museæg-modner Muse-ægceller er blevet indsat i en rotte, som viste sig at kunne modne ægcellerne, så de kunne befrugtes og udvikle sig til museunger i en rugemor-mus. Metoden kan tænkes anvendt til at redde truede dyrearter. Forskerne udtog æggestokkene fra mus og indsatte dem i "nøgne rotter" under nyrernes kappelag. Disse rotter har et svækket immunforsvar, så de ikke frastøder transplantatet. Tre uger senere blev de modne æg udtaget fra rotten, befrugtet med muse-sædceller, og implanteret i livmoderen af rugemor-mus. 9% af de befrugtede æg udviklede sig til levende museunger (2506). New Scientist 5.okt.2002 s.24 og Science bd.297 s.2227

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply